Waar het verleden je heeft gebracht, staat vast.

Hoe je verder reist, bepaal je zelf.

Individuele therapie

Onze hectische maatschappij vraagt veel van ons. We moeten van alles en hebben altijd haast. Werk, opleiding, relatie, kinderen en een sociaal leven eisen veel van onze energie. We komen niet meer toe aan geestelijke opruiming of bezinning. De opgedane informatie en ervaringen kunnen niet voldoende verwerkt worden.

Het kan het zijn dat je iets hebt meegemaakt waar je nog steeds veel last van hebt. Mogelijk heb je jezelf patronen aangeleerd die tegen je zijn gaan werken of heeft het leven je met lastige uitdagingen geconfronteerd. Het kan ook zijn dat iets al heel lang belemmerend werkt zoals faalangst of een laag zelfvertrouwen.

Als je last hebt van niet verwerkte emoties of oude belemmerende patronen, dan maakt dat het leven onnodig zwaar. Dan kom je niet meer toe aan het genieten van de kleine dingen. Het functioneren in je gezin of op het werk gaat veel moeizamer en je komt al helemaal niet toe aan het verwezenlijken van je eigen wensen en verlangens. Je hoofd raakt te vol en het lichaam gaat automatisch reageren met stress, pijntjes en andere klachten als gevolg. Het kan gebeuren dat je vast loopt, dat je moeite hebt met je leven en dat je zelf niet weet hoe je hier uit kan komen.

Ik kan je helpen achterhalen wat de oorzaak is van je klachten en oude, onverwerkte emoties opsporen en verwerken. Enkele behandelingen kunnen al verbetering laten zien. Dit hangt af van de ernst van de klachten en van de hulpvraag.

Het kan nodig zijn om een behandeltraject in te zetten. In zo'n traject word je voor een langere periode regelmatig behandeld. Oude belastende emoties worden opgeruimd en zodat je steeds meer in balans komt. Ik help je het perspectief weer te vinden en houd je een spiegel voor zodat je bewust wordt van jezelf. Zo ontdek je wie je bent, waar je grenzen liggen, wat je verlangens zijn, hoe je met bepaalde situaties om gaat en hoe je dat liever anders zou willen doen. Vanuit dit bewustzijn kun je andere keuzes gaan maken die echt goed zijn voor jou. Het is een positief en doelgericht proces waar we samen in gaan.

Met de volgende klachten kun je bij mij terecht:

 

Agressie  Hooggevoeligheid                          Relatieproblemen
AngstenHyperventilatie                    Rouwverwerking
BoosheidJaloezieSlaapproblemen
Burn-outLiefdesverdrietSomberheid
Concentratieproblemen                       MoeheidSpanning/stress
DepressiviteitNervositeitTrauma
DwangmatigheidOnzekerheidVerslavingen
Eet- en gewichtsproblemen            PaniekaanvallenWeinig zelfvertrouwen
Frustraties en irritaties            Perfectionisme En andere lichamelijke of
Gebrek aan disciplinePiekerenemotionele klachten
              

 

 

 

Werkwijze

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Ik bied verschillende behandelvormen aan:

- Psychologische zorg

- NEI-therapie

- Energetische stoelsessie

- Opstelling met vloerankers

- Bloesem Remedies