Visie

Als ontwikkelingspsycholoog, ook wel levenslooppsycholoog genoemd, houd ik me bezig met de psychologische veranderingen bij toenemende leeftijd, dus vanaf de conceptie, via de geboorte, de babyjaren, peuterjaren, kleuterjaren, schoolperiode, adolescentie, volwassenheid tot in de ouderdom. Alles wat je mee hebt gemaakt in je leven heeft invloed gehad op de persoon die je nu bent.

Het kan zijn dat je jezelf bepaalde patronen of strategieën hebt aangeleerd om goed door een bepaalde periode in je leven heen te komen zoals perfectionisme, het onderdrukken van gevoelens, altijd zorgen voor anderen i.p.v. voor jezelf enz. Deze patronen hebben je lange tijd veel goeds opgeleverd maar ze kunnen op een bepaald moment tegen je gaan werken.

Of je kunt een traumatische ervaring hebben gehad of er kunnen binnen je gezin situaties hebben gespeeld die je gevormd hebben op een manier die niet voor je werkt. Ook kan je nog allerlei oude, onverwerkte emoties, ook uit de voorouderlijn, met je meedragen die onbewust je gedrag aansturen en je feitelijk blokkeren.

Al deze ervaringen, patronen en onverwerkte emoties beïnvloeden jouw gevoel, gedachten en gedrag. Ze kunnen je belemmeren te zijn wie jij werkelijk bent; jouw authentieke, oorspronkelijke, krachtige zelf.

 

 

 

Het is nooit te laat om te worden...

wie je werkelijk bent.