Psychologische zorg

Psychische klachten, emotionele problemen of lichamelijke klachten met een psychische grondslag spelen vaak een belemmerende rol in iemands leven. Enerzijds ontstaan ze door patronen of strategie├źn die we ons eigen hebben gemaakt tijdens ons leven, anderzijds blijven ze bestaan na een schokkende of ingrijpende gebeurtenis.

Psychologische zorg kan helpen bij de bewustwording en aanpak hiervan. Dit gebeurt door middel van gesprekken. Tijdens de gesprekken wordt er gezocht naar de blokkades, patronen en valkuilen die je verhinderen meer levensvreugde te ervaren. Het is een laagdrempelige vorm van begeleiding met een praktische en therapeutische insteek.

Als objectieve buitenstaander kan ik je helpen jouw problemen in het juiste perspectief te zien en ze met jou op te lossen. Het doel is om het eigen probleemoplossende vermogen van jou te (her)ontdekken zodat je weer zelf de regie over je leven krijgt. In plaats van dat het leven je overkomt kun je weer je eigen koers gaan bepalen. Het daagt je uit om te werken aan zelfontwikkeling en -ontplooiing.

Aangezien niet altijd alles op te lossen is, help ik jou ook problemen en moeilijkheden te accepteren, er anders naar te kijken en er beter mee om te gaan, zodat je weer grip op de situatie krijgt en verder kunt.

Verder leer je hoe jij in de toekomst zelf met problemen om kunt gaan. Deze verworvenheid heeft een belangrijke functie omdat je dan in staat bent om problemen in de toekomst te overzien en zelf tot een oplossing te komen. Dat zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen komt te staan en meer zelfvertrouwen krijgt.