NEI-therapie

NEI betekent letterlijk: Neuro Emotionele Integratie. Het betekent dat het denken en het voelen in evenwicht komen. Het is een combinatie van toegepaste psychologie, acupunctuur en kinesiologie.

NEI is een zeer efficiënte methode waarbij je al binnen één behandeling indrukwekkende resultaten en veranderingen kunt bemerken. Dat komt doordat NEI de echte oorzaak achter jouw klacht aanpakt en niet alleen het symptoom.

De kracht van NEI is dat er gewerkt wordt met een biotensor, een uiterst gevoelig meet- en testinstrument, waarmee contact gemaakt wordt met het onderbewuste. In het onderbewuste liggen alle gebeurtenissen en onverwerkte emoties opgeslagen die we tijdens ons leven hebben meegemaakt. Onze gedachten en ons gedrag worden door ons onderbewuste aangestuurd en daardoor begrijpen we vaak niet hoe het komt dat we moe, gespannen, boos of angstig reageren. Ook kunnen onverwerkte emoties blokkades veroorzaken die leiden tot emotionele en lichamelijke klachten of ziekte.

Door deze bijna vergeten gebeurtenissen op te sporen komen ze weer in ons bewustzijn. Dan krijgen we inzicht: we begrijpen hoe onze klachten zijn ontstaan en welke impact ze hebben gehad op ons gedrag. Door inzicht kan het genezingsproces beginnen. Als we onszelf begrijpen kunnen we ons ontspannen. We kunnen de nare gevoelens en klachten gaan loslaten. De opgespoorde gebeurtenissen en de daarbij horende emoties worden door middel van integratie, via een acupressuurpunt op het oor dat in verbinding staat met beide hersenhelften, verwerkt en krijgen een andere plaats in ons leven. Hierdoor heb je weer de mogelijkheid om te groeien en je verder te ontwikkelen zonder deze blokkades.

Een behandeling kan een lichamelijke of emotionele uiting tot gevolg hebben zoals hoofdpijn of een neerslachtig gevoel. Dit kan enkele dagen duren. De negatieve emoties die in je onderbewuste waren opgeslagen worden als een soort afvalstoffen losgelaten en afgevoerd. Daarom is het goed om na de behandeling veel water te drinken.