Bloesem-therapie

Bloesem remedies, een zeer verfijnde natuurgeneeswijze, zijn gemaakt van de bloesems van planten, bomen of struiken. Ook worden er remedies gemaakt van paddenstoelen of kristallen. 

De remedies kunnen gebruikt worden voor emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Zo is een angst, geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg maar helpen ons de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe men weer moed kan ontwikkelen.

Bloesem remedies kunnen gebruikt worden voor :

  • spirituele ontwikkeling

  • innerlijke groei en bewustwording

  • innerlijk evenwicht en rust

  • transformatie van problemen

  • inzicht in het oplossen van moeilijkheden

  • fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel evenwicht

Ik werk met de remedies van Bloesem Remedies Nederland, Star remedies, F.E.S. Californische bloesem remedies, Healing Herbs van Dr. Bach en de Yana kinderremedies. Tijdens de behandeling wordt bepaald welke combinatie van remedies het meest geschikt is om ondersteunend te zijn in een persoonlijk proces. De druppels kunnen het beste 5 maal daags ingenomen worden door 5 druppeltjes onder de tong te druppelen.

Belangrijk: Wanneer je een Bloesem remedie gaat gebruiken is het mogelijk dat de remedie je direct gaat helpen met het aanvullen van het deel dat je mist. Het is echter ook mogelijk dat de remedie je eerst bewust laat worden van oude gevoelens en emoties die uit evenwicht zijn en eventuele oude klachten naar boven laat komen. Je krijgt daarmee de mogelijkheid om deze oude en nog niet verwerkte emoties aan te vullen met positieve kwaliteiten en om jezelf bewust in evenwicht te brengen. Het is daarom nodig om door te gaan met de druppels ook al heb je in het begin het idee dat de klachten niet verdwijnen of zelfs erger worden!

Bloesem-therapie is zeer geschikt om te combineren met andere behandelingen maar is ook een hele waardevolle behandelmethode op zichzelf.

Voor de beschrijving van de verschillende bloesems remedies zie http://www.bloesem-remedies.com/ en http://www.starremedies.nl/.